Om designen och mönstren

Om designen och mönstren

Alla naturliga träslag går att imitera. Färg och mönster i kombination skapar en trovärdig illusion. Kulörerna kan sedan variera i all oändlighet och nya intryck skapas.

De fria mönstren hämtar sin inspiration från olika mänskliga kulturer.
Mönster Solö – inspirerat av 1800-talets snickarglädje.
Mönster Anita – inspirerat av en smörask från 50-talet design Marianne Westman.
Mönster Väddö – inspirerat av svensk tapettradition.
Mönster Marrakech – inspirerat av marockanskt kakel.

Eva Zwahlen thoao

Design- tankens och handens arbete

Väddö

Mönster Väddö är inspirerat av svensk tapettradition från 1800-talet och fångar också upp traditionen med schablonmålade väggar från tidigare epoker. På bilden visas mönstret tryckt i nötbrunt på en naturfärgad granpanel. Hemsidans välkomstbild visar mönster Väddö tryckt på betsad gran i färgcirkelns huvudkulörer.

Dekorationspanel mönster Väddö

Dekorationspanel mönster Väddö

 

Marrakech

Mönster Marrakech är en lek med materialen. Mönstertradition från Marocko sprungen ur en uråldriga tradition att tillverka kakel kombinerat med svenskt träkunnande blir ett modernt inredningsmaterial för den miljömedvetna människan.

Dekorationspanel mönster Marrakech

Dekorationspanel mönster Marrakech

Anita

Utgångspunkten vid design av mönster Anita var att skapa något utifrån metoden Generation xWoodlines  möjligheter och begränsningar. Den tryckta blomman är en meter lång och följer materialets form, lång och smal. Trycket har högdagar och skuggor som ger blommen ett djup.  Ett viktigt inslag i detta mönster är de omönstrade panelerna mellan de mönstrade panelerna så att man själv kan välja hur ofta blomman återkommer och hur den placeras på väggen.

201801 057

Dekorationspanel mönster Anita

Solö

Snickarglädje skapad med färg. Det är mönster Solö. Mönstret leker med negativa och positiva former. Kontrasten i färgval avgör om mönstret blir lekfullt eller sofistikerat. Formspråk och färgval påminner om 1700-tal.

 

Solö stenhäll

Kulörer av träslag

Åtta standardkulörer finns av gravyrtryckt trä. Kulörerna är framtagna för att fånga upp färgskalorna som finns i naturlig ek, ask, björk och i några tropiska träslag. Träslagskulörerna har kompletterats med en vit ådringsmålad kulör, en neutralgrå kulör samt en grå kulör med gul underton. Kulörerna har namngivits efter något som kan associeras med naturen. Utifrån färgprov går det att jobba fram oändligt många unika kulörer.