Shared vision

Eva Zwahlen Spirit 2

Plötsligt fanns den bara där i ord – min vision, tydligt formulerad för mig själv. Insikten om att det var min egen vision som drivit processen i snart 10 års tid blev glasklar en mörk januarimorgon på väg till jobbet, där verkligheten väntade på mig i form av en arbetskamrater, verksamhet och en kraftfull fabrik… Under alla dessa år har jag skrivit affärsplaner med mål, visioner och affärsidéer, alltid speglade av vad andra kommer att tycka eller hur man brukar formulera sig. Alltid formulerade utifrån ”företaget”.

Märkligt att jag under 10 års tid varit tvungen att använda mig av en intersubjektivitet som aktiebolaget faktiskt är för att mentalt distansera mig till min egen vision. Jag ringde till Anders och berättade min insikt;  när jag formulerar min vision behöver jag faktiskt inte bry mig om vad andra tycker. Orden är mina.

Han bara skrattade. -Din vision har jag lärt känna för länge sedan. Och de starkaste visionerna är de som kan delas av många, sa han. Jag blev tårögd.

Nå hur lyder då orden:

Min vision är att med grafisk design försköna trä, det sundaste av alla inredningsmaterial, till fungerande inredningar ur alla aspekter i moderna rum och befintliga byggnader.