Eva Zwahlen

Om Eva Zwahlen

Östersund 2018-02-01

Kära Läsare,

Den här sidan är en sida om mig. Det är jag som står bakom hela hemsidan Eva Zwahlen. Vem är då jag?

Jag heter Eva Zwahlen och är född 1965 i Stockholm. Jag växte upp i Spånga, ett villasamhälle väster om Stockholm. Där levde jag mitt liv tills jag blev 18 år. Då flyttade jag till Garpenberg i Dalarna och började läsa på Skogshögskolan till Jägmästare. Min jägmästarexamen tog jag 1989. Mitt första jobb fick jag som trainee på Stora Kopparberg. Ganska snart började jag arbeta med produktutveckling för Stora Timber. Min nästa anställning var på forskningsinstitutet Trätek. Jag har sedan hållit fast vid utvecklingsfrågor för svensk träindustri. Att jobba med utvecklingsfrågor i en mogen bransch är ganska tungarbetet och trögheten i storskaliga systemen är omfattande, något som gör utmaningarna ännu större. Mitt sätt att fungera har alltid varit att försöka hitta den fria ytan och se utvecklingspotentialer där andra ser ”så här har vi alltid gjort”.

År 2000 tänkte jag första gången tanken att trycka mönster på träpaneler i industri. 2005 planterade jag idén hos Lage Norlin som var av samma skrot och korn som jag. Vi gjorde strax därefter det första testtrycket på träpanel i Akzo Nobels labb i Malmö. Det du ser och läser om på min hemsida hör ihop med den process som sedan följde. 

När tillverkningen kommer igång igen kommer du kunna köpa designade väggpaneler, gravyrtryckta lister och andra designade träinredningsprodukter från företaget Swedish Wood Design.

Med vänliga hälsningar

Eva Zwahlen

Grafisk Design vit