Eva Zwahlen

Designad träpanel från Dorotea Design

Vägg och takpanel kulör Snäckskal. Privat hem Stockholm

Designarbetet av vår tids nya träpanel är nu i full gång. En panel som fungerar i moderna rum, med tydlig träkänsla, utan att det blir sportstuga eller bastupanel av det hela, är vad jag vill åstadkomma. Panelen ska ha ett tidlöst intryck och samtidigt kännas naturlig, sofistikerad och ombonad. Det handlar om att kombinera färger, mönster och ytstruktur på ett bra sätt. Behålla lagom mycket av det äkta naturmaterialets struktur, nyttja det att i samklang med mönsterdesignen för att få fram önskat resultat. Det färdiga resultatet ska kännas helt rätt och självklart, precis som det är med all bra design.

Vår tids träpanel passar som hel rumsinredning, fondvägg, liggande panel, stående panel, takpanel, som fris runt taket eller som dekoration kring fönster och dörrar. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Efter klimatmötet i Paris tror jag att alla förstått att mänskligheten behöver öka takten i omställningsarbetet till en fossilfri värld. Att bygga i trä och odla skog är aktiviteter som direkt minskar koldioxidhalten i atmosfären. De positiva processerna behöver stärkas och mitt bidrag är att jobba med designade träinredningar.

Är du intresserad av att delta i designarbetet? Hur ser morgondagens klimatsmarta inredningar ut? Vill du vara med att jobba fram vår tids träinredningar, tveka inte. Kontakta mig.